❌پیاده سازی جنگ شیعی_شیعی در عراق❌
✍️با استعفای عادل عبدالمهدی، آمریکا در عراق، استراتژی جنگ شیعی_شیعی را در دستور کار قرار داده است.
✍️اکنون وضعیتی که در عراق مشاهده می شود روندی از جنگ تبلیغاتی و رسانه ای محور غربی در جهت ایجاد درگیری بین شیعیان عراق است.
✍️ایجاد درگیری شیعی_شیعی تاکنون در سه فاز اجرا شده است:
1⃣فاز اول همزمان با حمله به مراکز عصائب اهل حق توسط فتنه گران(که در پوشش اعتراضات حضور یافته بودند) شروع شد و کشورهای غربی با جنگ رسانه ای مترصد بودند این حمله را به جریان مقتدی صدر متصل کنند و در مرحله بعد درگیری مسلحانه میان این دو گروه شیعه را در نظر گرفته بودند.
2⃣فاز دوم با حمله به مراکز شیعی کلید خورد که برخی جریان های وابسته به آمریکا و انگلیس همچون جریان یمانی و صرخی ها با حمله به اماکن مقدس آن را شروع کردند.
3⃣و اکنون فاز سوم آن با بازیگری برخی کشورهای خارجی در حمله به منزل مقتدی صدر کلید خورده است.
✍️در ایجاد و شکل گیری جنگ شیعی_شیعی دو عامل بیشتر از همه نقش خاص و ویژه ای ایفا می کنند:
1⃣جریان های خارجی با همراهی آمریکا وانگلستان و عربستان سعودی که سفارت خانه های این کشورها نقش پیاده نظام را اجرا می کنند.
2⃣جریان های انحرافی با محوریت صرخیها و یمانی ها.
✍️البته در این میان برنامه ریزی های گسترده ای برای ورود برخی گروه های دیگر همچون مقتدی صدر به عرصه این استراتژی در نظر گرفته شده است.
✍️اهداف این جنگ شیعی – شیعی نیز در چهار محور خلاصه می شود:
1⃣خسته کردن مردم از حکومت شیعی با ایحاد درگیری های متعدد بین گروه های موجود؛
2⃣مرجعیت سازی در راستای کم رنگ کردن نقش مرجعیت اصیل در این کشور (بخصوص باتوجه به نقش مهم مرجعیت در ناکام گذاشتن طرح های غربی_عربی طی این سالها)
3⃣ورود جریان های محور شیعی همچون حشدالشعبی به درگیری های خودساخته در عراق؛
در رابطه با این مساله باید توضیح داد که آمریکایی ها سناریوی چندلایه ای برای حذف حشدالشعبی در نظر گرفته بودند:
در وهله اول تلاش برای عدم الحاق حشدالشعبی به گروههای مسلح بود.
در وهله دوم فشار بر دولت برای محدود کردن این گروه،
و در وهله سوم درگیری سایر گروه های مسلح با حشدالشعبی در جهت تضیف آن در عراق است. این مرحله سوم از این جهت اهمیت دارد که تضعیف حشدالشعبی منجر به ظهور گروه های تروریستی در عراق می شود.
4⃣ایجاد درگیری های دروغین در لوای تضعیف نهادهای دیگر عراق؛
این گزینه بدین صورت است که با تضعیف گروه های شیعی صرف نظر از گروه های نظامی، وضعیت را به گونه ای رقم بزنند که عراق از نظر سیاسی دچار مشکلات عدیده ای شود. بدین صورت که در آینده برای تشکیل دولت که وجود فراکسیون اکثریت لازم است، جریانهای شیعی با توجه به وضعیت موجود نتوانند در تشکیل این فراکسیون مثمر ثمر واقع شوند و این وضعیت منجر به ایجاد خلا در عراق برای تشکیل دولت شود. زیرا آمریکایی ها همواره به دنبال این موضوع بوده اند که در عراق یا دولت تشکیل نشود یا چنانچه تشکیل می شود دو حالت داشته باشد:
اول این که یک دولت وابسته همچون دولت عبدالفتاح السیسی در مصر ایجاد شود،
و دوم یک دولت با گرایش های ضدشیعی تشکیل شود.
✍️در نتیجه راهبرد درگیری شیعی_شیعی در عراق با بازیگری آمریکا و جریان های انحرافی همچون جریان یمانی ها و صرخی ها پیاده سازی شده و هدف نیز به درازا کشیدن درگیری ها در عراق در جهت ایجاد عدم تشکیل دولت و ایجاد فضای امنیتی برای ظهور گروه های تروریستی است.
محمدرضا فرهادی
@najva_net